Mijn eerste Amazon echo

Ik realiseer me dat, normaal gesproken, een blogartikel informeert over dezelfde tijd dat het wordt gepubliceerd en niet over ongeveer 2 jaar geleden. Maar om een goede start te hebben voor mijn Smarthome-artikelen en zodat jij, als lezer, gemakkelijker kan begrijpen waar ik vandaan kom, zal ik in het verleden beginnen. Stel je gewoon voor dat dit artikel rond 5 december 2018 is geschreven.

Sinds 23 juni 2015 was de eerste versie van de echo apparaten beschikbaar voor Duitse Amazon-klanten. In het begin was ik sceptisch over de microfoon die altijd open is, maar hoe meer tijd er verstreek, hoe meer ik las en onderzocht over de apparaten die door Amazon zijn uitgebracht. Hoe meer ik verliefd op ze werd. Er was maar één groot nadeel …
Het ontwerp was niet het mooiste en om eerlijk te zijn, mijn kinderen hebben speelgoed dat er beter uitzag.

Vervolgens deed Amazon in oktober 2018 het ergste wat ze hadden kunnen doen. Ze hebben de derde versie van de echo-dot uitgebracht. Het zag er niet alleen goed uit, maar ook het geluid werd verbeterd. En omdat we het over de echo dot hebben, is de prijs ook goed.
Bedankt, Amazon, nu hebben jullie alle “goede” redenen weggenomen die ik had om geen echo te kopen. Om eerlijk te zijn, aangezien ik het veel bestudeerde, waren er nu geen nadelen meer. Het werd speelgoed dat ik hard nodig had!

Hoe zou ik mijn vrouw nu kunnen overtuigen? Gelukkig was ze, vanwege mijn lange onderzoek, niet bang om de microfoon in huis te installeren. Ze vond het nieuwe design ook mooi, bedankt Amazon, dus zou hij er goed uit moeten zien in de woonkamer.
Haar overtuigen was niet zo moeilijk als ik dacht. Eerlijk gezegd was het helemaal niet moeilijk.

Zodra de Amazon-uitverkoop voor december was, besloten we een echo als een verjaardagscadeau voor mij te kopen. En na wat bezorgproblemen (de levering duurde bijna 2 weken vanwege problemen met UPS) had ik eindelijk mijn nieuwe speeltje.

Door de leveringsproblemen was de installatie veel complexer dan het zou moeten zijn, gedeeltelijk was dit ook mijn eigen fout. Als een applicatie je een duidelijke en korte foutcode geeft, google deze dan. Dit helpt en bespaart je de hele tijd dat je doorgaat tot je het googelt. In mijn geval verloor ik 30 minuten met proberen. Vervolgens heb ik de foutcode gegoogeld en kwam ik erachter dat ik dit niet zelf kon oplossen.
Vanwege de bezorgingsproblemen was het apparaat geblokkeerd en moest ik Amazon bellen om het te deblokkeren. Deze blokkade ontsond tijdens de bezorgproblemen die ik had, stond het pakket was gepland om terug te gaan naar Amazon. Vervolgens blokkeert Amazon automatisch het echo-apparaat totdat het weer in met magazijn licht, zodat deze niet kan worden gestolen.
Je kunt je voorstellen hoe verbaast ik eruitzag toen Google me liet weten dat de foutcode betekent dat het een mogelijk gestolen apparaat hebt en dat hij is geblokkeerd 😉
Niettemin heeft Amazon het probleem opgelost en binnen 5 minuten gedeblokkeerd.

Als je de problemen die ik had niet had, zou de installatie minder dan 10 minuten hebben geduurd. En omdatik dit in 2020 schrijf, het duurt vandaag de dag minder dan 5 minuten.

We hebben gedaan wat je doet als je een nieuw speeltje hebt. De eerste dagen gebruikten we deze Smarthome assistent voornamelijk om naar muziek te luisteren en vooral om Alexa domme dingen te vragen.
Maar wie had dat kunnen dat weten terwijl ik Alexa vroeg om te schreeuwen of om een zelfexplosie te doen. De droom van een Smarthome was geboren voordat Alexa de eerste stomme vraag die ik haar stelde kon beantwoorden.